Home / Recipes / Light gravy with pumkin & hilsa fish

Photo of Light gravy with pumkin & hilsa fish by Tamali Rakshit at BetterButter
495
12
0.0(0)
0

Light gravy with pumkin & hilsa fish

Mar-13-2018
Tamali Rakshit
10 minutes
Prep Time
20 minutes
Cook Time
4 People
Serves
Read Instructions Save For Later

ABOUT Light gravy with pumkin & hilsa fish RECIPE

পূর্ববাংলার একটি জনপ্রিয় পদ ইলিশ-কুমড়োর পাতলা ঝোল। এটি খেতে যেমন সুস্বাদু তেমনি শরীরের পক্ষেও খুব ভালো। কালো জিরা, কাঁচা লঙ্কা ও সর্ষে দিয়েই এই পদটি তৈরি করা হয়। আরেকটু স্বাদ বাড়ানোর জন্য আমি একটু টক দই ব্যাবহার করেছি।

Recipe Tags

  • Non-veg
  • Easy
  • Everyday
  • Boiling
  • Sauteeing
  • Side Dishes
  • Healthy

Ingredients Serving: 4

  1. ইলিশ মাছ ৪ টুকরো
  2. কুমড়ো মাঝারি একটা ফালি ডুমো করে কাটা
  3. সাদা সর্ষে ১ চা চামচ
  4. কালো সর্ষে ১/২ চা চামচ
  5. টক দই ৪ চা চামচ
  6. N/A
  7. নুন
  8. সর্ষের তেল
  9. N/A
  10. চেরা কাঁচালঙ্কা
  11. কালো জিরা ১/৪ চা চামচ

Instructions

Reviews (0)  

How would you rate this recipe? Please add a star rating before submitting your review.

Submit Review
A password link has been sent to your mail. Please check your mail.
Close
SHARE